Fictie

2 van de hoofdpersonen op Erimaer

De Levende Steden

Op dit moment werk ik aan de 5-delige serie ‘De Levende Steden’, aan boek 1. Het is een epische fantasy serie die begint op Aarde, hier in Amsterdam, maar zich ook afspeelt op Erimaer, waar sommige steden leven.

We volgen de Amsterdamse Enna en nog een aantal andere karakters, terwijl zij ontdekken wie ze zijn en proberen beide werelden te redden van de invasie van een horde grijze mannen.
Klik hier om meer te lezen over boek 1!

Hoe het begon

Het moet ergens rond het jaar 1999 zijn geweest, dat dit verhaal voor het eerst in mijn hoofd verscheen. Niet als compleet verhaal, natuurlijk, maar losse scènes, beelden, personages. En het sprak me aan. Ik begon meteen met schrijven, zonder plan, maar gewoon bij het begin beginnen en zien waar het naartoe gaat.

Het crashte, na zo’n 50 pagina’s. Fantasy heeft zoveel mogelijkheden, dat ik verdwaald raakte in mijn eigen fantasie. Waar moest het nou eigenlijk over gaan? In 2010 las ik het boek ‘Save the cat’, over verhaalstructuren. Dat gaf me de inspiratie om dit verhaal, wat al die tijd was blijven sluimeren in mijn hoofd, opnieuw een kans te geven.

Hoe het verder ging

Bijna 10 jaar later ben ik ver gevorderd met het schrijven van boek 1 van wat blijkt een 5-delige serie te gaan worden. ‘Vrouwen van Erimaer’ is de werktitel van de serie, en ‘De schaduw van Urea’ is de werktitel van boek 1.

Nu

Het schrijfproces leidt ook tot beeldend werk – gewoon omdat ik zo beeldend ben ingesteld dat ik wel plaatjes moet maken.

Zoals dit snelle portret van Hylgaron, een sharèn, een van de eerste personen die Enna op Erimaer ontmoet.

Straks

Ik ben lid van een aantal schrijfgroepen, waardoor ik mijn schrijven en de structuur van mijn boek 1 op een steeds hoger niveau breng. Ik zal in 2019 de eerste ruwe versie van boek 1 afronden, en dan het traject met proeflezers en herschrijven beginnen. En dan in 2020 op zoek naar een uitgever, of zelf uitgeven, daar ben ik nog niet over uit.

Youtube

Omdat ik het graag heb over schrijven, ben ik een Youtube kanaal begonnen, waar ik ervaringen deel over mijn schrijfproces, en praat met anderen over schrijven. Zoals bijvoorbeeld deze video.