Vandaag een vrije zaterdag – dat betekent schrijven. Hoofdstuk 35 van de 38, het einde is in zicht. En die laatste loodjes zijn wel zwaar: het is alsof ik bij elke zin terug moet naar het begin van het boek, omdat ik opeens besef dat ik nu iets wil schrijven wat ik eerder had moeten opzetten.

In oktober ga ik met Villaforum naar Italië om een week gefocust aan het boek te werken… en misschien wel de laatste hoofdstukken te schrijven?

Als opwarmertje kwamen we een paar weken geleden alvast bij elkaar en vroeg schrijfcoach Barbara Trappenburg ons om een moodboard te maken over onze boeken. Dat soort dingen vind ik als beeldmens natuurlijk geweldig, dus ik ging hard aan de slag met de stapel tijdschriften die ze had meegenomen. Het resultaat inspireerde me onverwacht meer dan ik had gedacht… en ik realiseerde me dat de leeftijd van mijn hoofdpersoon een stuk omhoog moet. Geen student, maar een starter op de arbeidsmarkt.

En daarnaast kriebelt het… ik wil ook gaan tekenen. Mijn boek is zo beeldend in mijn hoofd, ik moet daar iets mee. Maar om de een of andere reden lukt het me niet om daaraan te beginnen. Misschien moet ik eerst alle hoofdstukken af schrijven, zodat ik daarna de rust heb om te beginnen met tekenen?

In elk geval ging ik vrijdag naar het open atelier bij Godelieve Smulders, om te kijken of het misschien helpt om eerst eens wat ideeën in klei te bouwen, zodat het tekenen wellicht makkelijker gaat. Ik maakte een begin aan deze stad, die nog lang niet zo groot en wonderbaarlijk is als ze in mijn hoofd is, maar het begin inspireerde me zeker. Ik heb zin om te tekenen! Maar eerst: verder aan hoofdstuk 35!

Hoe dan ook, zo beeldend bezig zijn als onderbreking van de harde zwarte letters op het witte scherm is zo nu en dan fijn, en geeft me de kans om mijn verhaal visueel voor me te zien, nog voordat ik de eerste versie van boek 1 afrond.

Het hele proces blijft me verbazen, inspireren, frustreren, fascineren en onwijs blij maken.

Dan nu snel weer terug naar hoofdstuk 35. Wie weet kan ik hem vanavond afronden. 😀

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Vond je dit interessant? Ik vind het altijd leuk iets van mijn bezoekers te horen! Laat hieronder je reactie achter.