Het plan zat er al een tijdje aan te komen: een eigen Youtube kanaal onder de naam Robin Rozendal. Gister ben ik begonnen met de eerste opnamen daarvoor.

En waarom dan? Nou, er zijn een aantal redenen. 

Ik heb natuurlijk al een tijdje een Youtube kanaal voor mijn bedrijf de Videomakers. Hier heb ik ervaring opgedaan in het presenteren voor de camera, maar ook in het runnen van een Youtube kanaal. Hoe bouw je dat op en hoe zorg je ervoor dat er mensen naar gaan kijken?  Al met al genoeg ervaring dat ik niet twijfelde toen het idee van een Youtube kanaal voor het eerst bij me opkwam. Want waarom is het dan zinvol om dat te doen als schrijver? 

Toen ik weer begon met schrijven en tekenen, sinds 2010, heb ik altijd geprobeerd om zoveel mogelijk nieuwe dingen erover te leren. Omdat ik merkte dat mijn schrijf en tekenskills roestig waren geworden en ik zo snel mogelijk weer het zelfvertrouwen en plezier wilde terugvinden wat ik er 10 jaar eerder in had. Ik ging dus cursussen doen (zoals tekenles op de Wackers Academie), maar ook online schrijfcursussen. Maar eigenlijk was dat me niet genoeg. 

Daarnaast vond ik dus nog meer manieren om te leren. Dat waren als eerste boeken, zoals Wonderbook  en Story. 

Maar daarnaast was een grote bron van inspiratie te vinden op internet, bijvoorbeeld het Youtube kanaal van de schrijfster Jenna Moreci en de fantastische lezingserie van Brandon Sanderson.

Dus Youtube was echt een grote inspiratiebron voor me. En dat is iets wat ik graag ook voor anderen zou doen. Met alle kennis die ik inmiddels heb opgedaan door al die verschillende manieren van leren, denk ik dat ik ook wel iets te melden heb waar anderen iets aan hebben. 

Ik heb ook even rondgekeken op Youtube, maar in het Nederlands zijn er nog weinig van dat soort inspirerende schrijfkanalen te vinden. Tijd om daar verandering in te brengen!

Naast dat ik graag anderen help op deze manier (dat is tenslotte ook de reden dat ik de Videomakers ben begonnen), heb ik er zelf ook veel aan! Ik heb altijd al gemerkt, dat als je dingen gaat uitleggen aan anderen, dat je dan zelf de materie nog beter gaat beheersen. Mooi meegenomen! En daar komt nog bij dat ik denk dat ik met zo’n Youtube kanaal nog meer in gesprek kan komen met andere schrijvers en creatieven, wat ik heel erg leuk vind.

En tenslotte; als schrijver/kunstenaar/hoe ik mezelf ook maar zou willen noemen, als ik ooit verder wil komen met deze dingen, een boek wil uitgeven, of schilderijen of tekeningen verkopen, dan zal ik ook bekendheid voor mezelf moeten genereren. En ook heb ik bij de Videomakers gemerkt dat een goedlopend Youtube kanaal daar een hele fijne methode voor is. En mooi dat ik dat kan combineren met zoiets leuks als praten over kunst, in gesprek gaan met anderen en andere beginnende schrijvers misschien wel helpen! 

Dus, vanaf vandaag is hij online: mijn eigen Youtube kanaal! Wordt vooral abonnee, zodat je geen video meer mist 🙂 En bekijk hier de eerste video:

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Vond je dit interessant? Ik vind het altijd leuk iets van mijn bezoekers te horen! Laat hieronder je reactie achter.