Skip to content

Over Robin

Robin Rozendal is een pseudoniem. Dat doe ik, omdat ik mijn gewone naam al gebruik voor mijn werk als filmmaker. Klik maar eens hier: Filmmaker & Fotograaf.

En waarom dan een pseudoniem? Ik doe dat vooral omdat ik mijn werk als filmmaker & fotograaf graag gescheiden wil houden van deze tweede kant van mezelf; een voorliefde voor kunst, cartoons & fantasy. Robin Rozendal is dus dat deel van mij, dat eigenlijk de hele dag over niets anders wil praten dan verhalen, sprookjes, kunst & fantasy. Dus hier komt ie:

Lang voordat ik begon met filmen, schreef en tekende ik al. En dat is toch iets waar ik altijd van ben blijven houden.

In 2010 heb ik die dingen weer opgepakt. Ik ging tekenles volgen op de Wackers Academie in Amsterdam, meedoen aan schrijfwedstrijden en cursussen. En weer steeds meer lezen.

Schrijven

In het schrijven is fantasy mijn favoriete genre. Al jaren werk ik aan een lang fantasy verhaal, waarvan boek 1 en 2 zo goed als af zijn. Onlangs ben ik begonnen deel 3 te schrijven! 

In april 2023 zal boek 1 verschijnen bij Uitgeverij Zilverspoor. Ik kan niet wachten totdat je het kan lezen! 

Daarnaast doe ik soms mee aan schrijfwedstrijden. Verhalen die ik daarvoor geschreven heb (en daarna geperfectioneerd) deel ik af en toe als cadeautjes via mijn nieuwsbrief.

Tekenen en schilderen

Ik heb mijn hele leven cartoons getekend zoals deze poppetjes (daarom zei ik vroeger altijd tegen iedereen dat ik striptekenaar zou worden) maar houd sinds mijn lessen aan de Wackers ook erg van schilderen naar waarneming, dus met een model of landschap.

Daarbij houd ik echt heel erg van het genre fantasy, dus streef ik ernaar om het magische element steeds meer in mijn werk te gaan verwerken. De afbeeldingen die je ziet op deze website heb ik allemaal zelf gemaakt; sommigen met olieverf, inkt of aquarel, en steeds meer digitaal, getekend op mijn iPad. 

Fotografie

Fotografie is natuurlijk mijn beroep, maar daarnaast fotografeer ik ook in mijn vrije tijd nog veel. Tijdens vakanties maak ik veel foto’s – en niet alleen vakantiekiekjes – en daarnaast fotografeer ik graag analoog met oude camera’s. De foto hier rechts maakte ik met de oude boxcamera van mijn oma uit de jaren ’50.

 

Van alles en nog wat

Tja, dat zijn veel verschillende dingen. Maar het werkt, omdat het voor mij eigenlijk allemaal hetzelfde is: ik houd van beeld en van verhalen, van fantasy & magie. En met al die verschillende media kan ik alles maken wat ik wil!

 

PS: en waarom dan Robin Rozendal? Rozendal was de meisjesnaam van mijn moeders moeder én vind ik mooi klinken. Robin, omdat ik natuurlijk een naam met een R wilde, zoals mijn eigen naam, ik vind het een leuke naam, maar vooral: schrijfster Robin Hobb is een grote inspiratie voor me.