Over Robin

Robin Rozendal is een pseudoniem. Dat doe ik, omdat ik mijn gewone naam al gebruik voor mijn werk als filmmaker. Klik maar eens hier: Filmmaker & Fotograaf.

En waarom dan een pseudoniem? Ik doe dat vooral omdat ik mijn werk als filmmaker & fotograaf graag gescheiden wil houden van deze tweede kant van mezelf; een voorliefde voor kunst, cartoons & fantasy. Robin Rozendal is dus dat deel van mij, dat eigenlijk de hele dag over niets anders wil praten dan verhalen, sprookjes, kunst & fantasy. Dus hier komt ie:

Lang voordat ik begon met filmen, schreef en tekende ik al. En dat is toch iets waar ik altijd van ben blijven houden.

In 2010 heb ik die dingen weer opgepakt. Ik ging tekenles volgen op de Wackers Academie in Amsterdam, meedoen aan schrijfwedstrijden en cursussen. En weer steeds meer lezen.

Teken & schilderwerk

Velpen, digitaal

Ik heb mijn hele leven cartoons getekend (daarom zei ik vroeger altijd tegen iedereen dat ik striptekenaar zou worden) maar houd sinds mijn lessen aan de Wackers ook erg van schilderen naar waarneming, dus met een model of landschap.

Daarbij houd ik echt heel erg van het genre fantasy, dus streef ik ernaar om het magische element steeds meer in mijn werk te gaan verwerken.

Schrijven

Fantasy dus. Ook in het schrijven is dat mijn favoriete genre. Al jaren werk ik aan een lang fantasy verhaal, waarvan ik in 2020 de eerste echte versie van boek 1 zal afronden. Daarnaast doe ik soms mee aan de Harland Awards. Ik zou wel elk jaar willen meedoen… maar ja, soms wil ik teveel doen!

Fotografie

Analoge foto Coronet D-20, Amsterdam, 2017

Fotografie is natuurlijk mijn beroep, maar daarnaast fotografeer ik ook in mijn vrije tijd nog veel. Tijdens vakanties maak ik veel foto’s – en niet alleen vakantiekiekjes – en daarnaast fotografeer ik graag analoog met oude camera’s.

Van alles en nog wat!?

Tja, dat zijn veel verschillende dingen. Maar het werkt, omdat het voor mij eigenlijk allemaal hetzelfde is: ik houd van beeld en van verhalen, van fantasy & magie. En met al die verschillende media kan ik alles maken wat ik wil!

Contact? Mail naar rr[at]robinrozendal[punt]nl

PS

En waarom dan Robin Rozendal? Rozendal was de meisjesnaam van mijn moeders moeder én vind ik mooi klinken. Robin, omdat ik natuurlijk een naam met een R wilde, zoals mijn eigen naam, ik vind het een leuke naam, maar vooral: schrijfster Robin Hobb is een grote inspiratie voor me.