Skip to content

De Levende Steden 

Boek 1: De verloren aluria

Wat als steden levend zijn en een bron van magie, levenskracht en wijsheid? Op Erimaer leven er steden, aluria, al duizenden jaren lang. In de loop van de eeuwen raakte de kennis over aluria verloren en de levende steden werden verwaarloosd.

Ze ontwikkelden psychische problemen – angst, depressie, wanen. De rot zette in in hun hart, en bracht verval en teloorgang in de wijde omgeving. Alleen de machtige tshaar beweert het tij te kunnen keren. 

Maar het verhaal begint veel later, in Amsterdam, bij Enna Vere. De nacht dat haar vader werd vermoord staat nog altijd in haar geheugen gegrift, de grijze ogen van de indringer een bron van eindeloze nachtmerries. Wat ze die nacht heeft gezien, gelooft niemand, zelfs haar broer niet. Ze verfde haar haar blauw om te laten zien dat ze nieumand nodig heeft en zal aan niemand toegeven dat ze eenzaam is, met slechts haar gekke oma aan haar zijde.

Als de mannen met hun grijze huid en ogen opnieuw opduiken in Amsterdam en oma ontvoeren, moeten Enna en haar broer de weg vinden naar de wereld van de grijzen, om hun oma te kunnen redden. Die wereld is Erimaer.

De wereld van de levende steden, waar ze antwoorden vinden en nieuwe vrienden, maar evenzoveel tegenslag en vijanden, als blijkt dat hun geschiedenis en de magie die in hun bloed stroomt, verbonden is met de aluria. 

Op Erimaer komt slaaf Yaru van regeringsfort Ruur in de problemen als er één van zijn streken uit de hand loopt, wat hem samen brengt met de handelaarsslaaf Marthis. Ze ontdekken een connectie tussen hen, die misschien wel jaren teruggaat. Door een uit de hand gelopen grap van Yaru, zet die connectie hen opeens op de radar van de meedogenloze opsporingsdienst.

Yaru’s geliefde, Merryn, wordt veranderd in een grijze, en het enige wat hij nog kan doen is Ruur ontvluchten, samen met Marthis. 

De mysterieuze connectie die hij heeft met Marthis laat hen visioenen zien van een ander leven, een leven van vóór de grote oorlog. Kunnen ze daarmee misschien een genezing vinden voor Merryns grijsheid? En wie is het meisje met het blauwe haar, wat ze zagen in het visioen?

Er zit maar één ding op: op zoek naar de levende steden, en ontdekken wat het verband is tussen de levende steden en de grijzen.

In boek 1, De ontwakende aluria , leren we Enna, Thomas, Edwin, Yaru en Marthis kennen, die allemaal verbonden zijn door een gebeurtenis van 20 jaar geleden. Kunnen ze hun connectie op tijd herstellen om de tshaar te weerstaan, en beide werelden te redden van het verval van de aluria?

Mijn verwachting is dat ik boek 1 in 2021 zal afronden. Op dit moment werk ik veel samen met andere schrijvers om elkaar te helpen om beter te worden en mooie boeken te schrijven. 

Een uitgever heb ik nog niet, ik ben nog aan het onderzoeken hoe ik dat gedeelte zal aanpakken.

Ongeacht hoe het verder gaat is Erimaer, de wereld waar de steden leven, een levende, uitgebreide wereld, en ik weet zeker dat ik daar op enige manier dingen over zal publiceren.

Wordt lid van mijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van dit project!