Skip to content

De Levende Steden

Wat als steden levend zijn en een bron van magie, levenskracht en wijsheid? Op Erimaer leven er steden, aluria, al duizenden jaren lang. In de loop van de eeuwen raakte de kennis over aluria verloren en de levende steden werden verwaarloosd.

Ze ontwikkelden psychische problemen – angst, depressie, wanen. De rot zette in in hun hart, en bracht verval en teloorgang in de wijde omgeving. Alleen de machtige tshaer beweert het tij te kunnen keren. 

De Levende Steden wordt een 10-delige serie, waarvan boek 1 verschijnt in april 2023.

Boek 1: Verloren Aluria

Het verhaal begint in Amsterdam, bij Enna Vere. De nacht dat haar vader werd vermoord staat nog altijd in haar geheugen gegrift, de grijze ogen van de indringer een bron van eindeloze nachtmerries. Wat ze die nacht heeft gezien, gelooft niemand, zelfs haar broer Eryan niet. Ze verfde haar haar blauw om te laten zien dat ze nieumand nodig heeft en zal aan niemand toegeven dat ze eenzaam is, met slechts haar gekke oma aan haar zijde.

Als de mannen met hun grijze huid en ogen opnieuw opduiken in Amsterdam en oma ontvoeren, moeten Enna en haar broer de weg vinden naar de wereld van de grijzen, om hun oma te kunnen redden. Die wereld is Erimaer.

Het is de wereld van de levende steden, waar ze antwoorden vinden en nieuwe vrienden, maar evenzoveel tegenslag en vijanden, als blijkt dat hun geschiedenis en de magie die in hun bloed stroomt, verbonden is met de aluria. 

Op Erimaer komt Yaru, kok op regeringsfort Ruur, in de problemen als er één van zijn streken uit de hand loopt. Het brengt hem in contact met Marthis, de assistent van een handelaar. Ze ontdekken een band tussen hen, die misschien wel jaren teruggaat. Door de uit de hand gelopen grap van Yaru, zet die connectie hen opeens op de radar van de meedogenloze opsporingsdienst.

Yaru’s geliefde, Merryn, wordt veranderd in een grijze. Het enige wat hij kan doen is Ruur ontvluchten, samen met Marthis. 

De mysterieuze band die Marthis en hij hebben, laat hen visioenen zien van een ander leven, een leven van vóór de grote oorlog. Kunnen ze daarmee misschien een genezing vinden voor Merryns grijsheid? En wie is het meisje met het blauwe haar, dat ze zagen in het visioen?

Er zit maar één ding op: het spoor volgen van hun vorige leven, op zoek naar de levende steden, en ontdekken wat het verband is tussen de levende steden en de grijzen.

In boek 1, Verloren Aluria , leren we Enna, Thomas, Eryan, Yaru en Marthis kennen, die allemaal verbonden zijn door een gebeurtenis van 30 jaar geleden. Kunnen ze hun connectie op tijd herstellen om de tshaar te weerstaan, en beide werelden te redden van het verval van de aluria?

Boek 1 en 2 zijn inmiddels zo goed als af, van boek 3 heb ik de eerste versie geschreven en deel 4 is in de maak. Deel 1 zal in april 2023 uitkomen bij Uitgeverij Zilverspoor.

Wordt lid van mijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van dit project!