De Levende Steden

Als de Amsterdamse Enna Vere samen met haar oma wordt aangevallen door mannen met een grijze huid, beseft ze dat wat ze vroeger heeft gezien misschien toch echt zijn gebeurd: de moord op haar vader door een geheimzinnige man van vuur.

Het was de reden dat ze bij de psycholoog terecht kwam, en waardoor haar leeftijdsgenoten haar meden. Ze verfde haar haar blauw en besloot dat ze geen vrienden nodig had.
Nu pas leert ze dat die gebeurtenis niet op zichzelf stond, maar het vervolg was van een strijd die al eeuwenlang woedt.

Samen met Thomas Doorn, die een mysterieuze connectie met haar lijkt te hebben, en haar broer Edwin, gaan ze naar Erimaer, in de hoop hun oma én zichzelf te kunnen redden van de grijzen. Als ze niet al vele jaren te laat zijn.

Erimaer is de tweede wereld, die bestaat naast de Aarde. Op beide werelden zijn er maar enkelen die van het bestaan van de andere wereld weten, en nog minder die ook heen en weer kunnen reizen.

Het is ook een wereld waar sommige steden leven. Levende steden, die al eeuwen verwaarloosd worden, sinds ze door hun makers zijn verlaten.

Op Erimaer komt slaaf Yaris van kasteel Ruur in de problemen als er één van zijn streken uit de hand loopt, wat hem samen brengt met de handelaarsslaaf Marthis. Ze ontdekken een connectie tussen hen, die misschien wel jaren teruggaat. Samen met Yaris’ uit de hand gelopen grap, zet die connectie hen opeens op de radar van de meedogenloze opsporingsdienst.

Yaris’ geliefde, Merryn, wordt veranderd in een grijze, als middel om hem te laten praten. In plaats van voldoen aan hun verwachting, gaat hij er met Marthis vandoor.

De mysterieuze connectie die hij heeft met Marthis laat hen visioenen zien van een ander leven, een leven van vóór de grote oorlog. Kunnen ze daardoor misschien een genezing vinden voor Merryns grijsheid? En wie is het meisje met het blauwe haar, wat ze zagen in het visioen?

Er zit maar één ding op: op zoek naar de levende steden, en ontdekken wat het verband is tussen de levende steden en de grijzen.

Fantasie, inkt

In boek 1, De ontwakende Aluria , leren we Enna, Thomas, Edwin, Yaris en Marthis kennen, die allemaal verbonden zijn door een gebeurtenis van 20 jaar geleden. Kunnen ze hun connectie op tijd herstellen, om zo samen de grijzen en de man van vuur aan te kunnen?

Boek 1 is de eerste van een 5-delige serie. Lees meer over het project hier.